faq

Veelgestelde vragen

 1. Is reserveren verplicht? Nee zeker niet, maar het wordt wel aangeraden. Bel: 072 888 55 74
 2. Wat zijn de mogelijkheden voor groepen? Er is veel mogelijk! Kom even langs of neem contact op via de e-mail of telefoon. Samen bespreken we de wensen en mogelijkheden. IJzer is een open zaak en bij te grote groepen kan er overlast voor andere gasten ontstaan, vandaar dat we iedere aanvraag toetsen.
 3. Moet je 3 gangen eten? Nee, dat is niet verplicht. Het is wel het concept dat wij voeren en daar is alles en iedereen op ingespeeld. Ontspan en laat je eens lekker verzorgen! We hanteren een hele mooie prijs/kwaliteit verhouding voor ons 3-gangenmenu. Geniet ervan!
 4. 25 Euro? Ja, de kwaliteit van IJzer en dan toch 3 gangen voor €25. Een aantal gerechten heeft een meerprijs. Bijvoorbeeld voor de garnalencocktail rekenen we €2,5 extra, maar daar krijg je dan wel mooie verse Hollandse garnalen van Jan Veerman voor.
 5. Allergenen of dieetwensen, houden jullie daar rekening mee? Ja, geef het aan bij je reservering en maak het voor de zekerheid altijd nog even bekend bij de tafeldame/heer. Laat je ons keukenteam zweten op een suikervrij geheel, vraag dan niet om een cola aan tafel. Daarmee maak je een lange neus naar de keukenbrigade, terwijl zij hun tijd en energie in jou hebben gestoken. Wij verplichten je niks, dus ga je gang, maar besef wel welke indruk je op de keukenbrigade maakt.
 6. Vegetarisch of veganistisch? Zeker, we hebben een aantal vegetarische gerechten op de kaart staan en veganistisch is mogelijk op aanvraag. Onze kaart is een afspiegeling van de wensen van onze gasten. We kunnen en willen meer vegetarische gerechten aanbieden, echter is dat niet de vraag. Weggooien is zonde en aangezien we vers werken, dus niet alles in een vriezer hebben liggen, hebben we meer “hardlopers” op de kaart staan dan vegetarische gerechten. Laat je ons keukenteam zweten op een vegan geheel, prima! Maar zeg dan niet op het moment suprême: “oh vanavond ga ik maar eens een m’n boekje te buiten” . Dat is voor de kok die er z’n tijd in heeft gestoken niet echt de motivatie om zich vaker voor vegan wensen uit te sloven.
 7. De kaart, wat kun je daarover vertellen? Als aanvulling op bovenstaande, we werken vers met beperkte koel- en vriesruimte. We hebben dus geen kaart met 30 hoofdgerechten etc. Onze kaart heeft ongeveer 10 voorgerechten (incl 3 soepen), 8 hoofdgerechten, 4 maaltijdsalades en 8 desserts. Daarnaast hebben we altijd een aantal gerechten buiten de kaart om en diverse kindergerechten. En vergeet onze huisgemaakte pizza’s niet!
 8. De keuken dan? De keuken is ingericht op vers met een hoge omloopsnelheid. We hebben geen magnetron of vriescel, we snijden onze groenten zelf. De sauzen maken we zelf, het brood bakken we af, de kruidenboter draaien we in huis. Kortom we zijn lekker bezig!
 9. Leveranciers? Groente komt van Dick Schaap, vlees van Nice to Meat, vis van Jan Veerman, brood van ’t Oude Ambacht, gevogelte van Ackermann, ijs van Ci Vediamo, bier, drank, fris van ABInbev, wijn van Walravensax, droogwaren, drank, fris etc van Bidfood
 10. Recensiebeleid? Hoe hard we het ook proberen, helaas kunnen we niet iedereen tevreden stellen, ook bij ons gaat er weleens iets mis. We werken heel intensief met een leuk en gemotiveerd team 7 dagen per week om het jullie naar de zin te maken! Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan, geef dat dan aan. Vaak kunnen we het probleem dan meteen oplossen. Leuke recensies zijn we heel blij mee. Minder leuke komen ook voor, soms terecht en soms wordt er van alles bijgehaald. Wij zijn mensen en kunnen best ergens tegen, maar laten ons niet graag anoniem afblaffen…wij zijn mensen. Wij nemen van alles serieus, maar willen ’s nachts niet wakker liggen. Heb je iets te melden, meldt dat dan aan tafel of bij het afrekenen, dan kunnen wij nog iets betekenen. Stuur een mail, bel op of schrijf een recensie waar wij wat mee kunnen. Anonieme schofferende stukjes laten we links liggen en nemen we niet serieus, dat zegt soms meer over de schrijver dan over de inzet van onze medewerkers.
 11. Wat zijn de sluitingstijden? Grofweg 23.00u doordeweeks en 00.00u op vrijdag en zaterdag. Afhankelijk van wanneer de zaak leeg is.